Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Duo Aino ja Miihkali


 

esiintyy Punasella talolla 15.7.2018

"Aino & Miihkali on duo, joka kuulostaa kokonaiselta orkesterilta. Mielikuvituksekkaita sävellyksiä värittävät raikas improvisaatio ja kielten helinä.
Sovitusten pohjana toimivat usein kanteleella ja loop-pedaalilla luodut rytmikudokset, joiden päälle rakentuvat laulut kommentoivat ja kuvaavat maailmaa mielenkiintoisella ja monitasoisella tavalla. Loppusilauksen kokonaisuuteen tuovat taiturimainen kitarismi ja duon stemmalaulut."
Aino Ruotanen - Kantele & Laulu (www.ainoruotanen.com)
Miihkali Jaatinen - Kitara & Laulu (www. miihkali.fi)

Osta liput netistä

 

 

 

LOIHU:  KRUUGA Karjalaisia häälauluja  26.7.2018 klo 18.00 (ohjelmamaksu)

 

Loihu:

Emilia Kallonen, Suvi Laaninen, Kirsi Uutinen, Usi Riikonen, Mammu Koskelo, Leena Jääskeläinen

 

 

Kansanlauluyhtye Loihu tuo näyttävästi kuultavaksi vanhan karjalaisen hääseremonian keskeisimmät laulut ja itkuvirret. Hääseremonian keskiössä on morsian ja hänen siirtymänsä toiseen sukuun. Morsiamen ympärillä hyörivät perheyhteisön naiset.

 

Musiikki on yhtyeen johtajan Emilia Kallosen käsialaa ja pohjautuu Liperistä satakunta vuotta sitten tallennettuihin kalevalamittaisiin häärunoihin ja -sävelmiin. Mukana on mausteita Vienan ja Laatokan-Karjalasta.

 

Loihu-yhtyeen naiset esiintyvät perinteisin menetelmin käsityönä valmistetuissa karjalaisissa kansanpuvuissa. Puvustuksen suunnittelija ja valmistaja, perinteentutkija Leena Jääskeläinen esiintyy itsekin konsertissa.

 

Konsertti perustuu näytelmän Kruuga – Karjalaiset lauhäät musiikkiin ja tarinan naishahmoihin. Etnografista musiikkinäytelmää esitettiin kesällä 2016 Pohjois-Karjalassa, Ylä-Savossa ja Helsingissä täysille katsomoille. Konsepti on heräättänyt laajaa kiinnostusta ja Pohjois-Karjalan Taidetoimikunta myönsi sille vuoden 2016 Taidepalkinnon.